Teknisk support
Välkommen till den tekniska supporten på Nordic Solar!
Vänd er till våra kompetenta tekniker nedan för frågor och teknisk support. Längre ner finner du vår sida med vanliga frågor (FAQ), där du hittar några av de vanligaste frågeställningarna vi ställs inför.
Här startar du ett ärende:
Genom att använda nedan formulär startar du ett ärende hos oss. Efter detta kommer du att få ett mejl med ditt ärendenummer. När vi hanterat ditt ärende, återkommer vi på telefon eller mejl.
Kontakta oss
Öppettider:
Helgfria vardagar: 9.30 - 15.00
Lördag, söndag och övriga helgdagar: Stängt
Telefon: +46 (0)54-14 06 60
E-post: support@nordicsolar.se

Elin Strandqvist
Support Eftermarknad
Mikael Höglund
ServiceavtalTel: +46 (0)54 14 06 60

Emil Andersson
ServiceteknikerTel: +46 (0)54 14 06 60

Robert Nordqvist
SupportansvarigTel: +46 (0)54 14 06 60
SERVICEAVTAL
Vi på Nordic Solar vill att du som kund är lika nöjd över tid som när anläggningen nyinstallerades. För att säkerställa en lång och problemfri drift erbjuder vi serviceavtal till befintliga och nya kunder. Vi ser att behovet är störst i lite större anläggningar.
I vårt serviceutbud finns följande delar:
- Fjärrövervakning
- Support
- Underhållsplan
- Servicebesök på plats
- Produktionsrapporter
- Förlängning av garantier
- Tekniker för felsökning
- Thermografering
Vi har avtal i olika nivåer och förutsättningar. Fyll i intresseanmälan för att kontakta oss, så berättar vi mer!
Intresseanmälan Serviceavtal
DATABLAD
Växelriktare
SMA
- Sunny Tripower 3.0/4.0/5.0/6.0 - Datablad STP3-6-3AV-40
- Sunny Tropower 8.0/10.0 - Datablad STP8-10-3AV-40
- Sunny Tripower 5.0/6.0/8.0/10.0 Smart Energy - Datablad STPxx-3SE-40-DS-sv-12
- Sunny Tripower X 12/15/20/25 - Datablad STPxx-50-DS-sv-13
- Tripower Core1 STP 50-40 - Datablad STPxx-50-DS-sv-13
- Tripower Core2 STP 110-60 - Datablad STP110-60
KOSTAL
- PIKO Solar inverter 10-20 kW - Datablad DB_PIKO-10-20_sv
- PIKO IQ 3.0-10 kW - Datablad DB_PIKO-IQ_sv
- PICO CI Solar inverter 30/50/60kW - Datablad DB_PIKO-CI_sv
- Plenticore plus 3.0-10 kW - Datablad DB_PLENTICORE_plus_sv
FERROAMP
Energilager
BYD (energilager)
SMA (batteriväxelriktare)
VANLIGA FRÅGOR (FAQ)
Min solcellsanläggning producerar ej
Börja med att göra en omstart av växelriktaren, bryt först AC-brytare (nätspänning) och sen DC-brytare (likspänning) i ca 12 timmar, normalt sett är både AC- och DC-brytare märkta. Efter 12 timmar startar du växelriktaren igen, slå på brytarna i omvänd ordning (ordningen står på gul etikett på solcellsanläggningen).
Min app fungerar ej
Omstart av växelriktaren: bryt först AC-brytaren (nätspänning) och sen DC-brytaren (likspänning) i ca 10 minuter. Normalt sett är både AC- och DC-brytare märkta. Under tiden går du och startar om routern i huset. När detta är gjort så startar du växelriktaren igen genom att slå på brytarna i omvänd ordning (ordningen står på gul etikett på solcellsanläggningen). Efter detta är det stor chans att växelriktaren får kontakt med anläggningen igen. Avvakta ett par timmar!
Min portal på nätet rapporterar ej data från växelriktaren
Bekräfta att du har internetuppkoppling, vilket kan göras på följande sätt: Koppla loss nätverkssladden som går in i växelriktaren och anslut en bärbar dator till denna. Koppla bort alla andra internetkällor, wifi mm. Koppla därefter in kabeln i den bärbara datorn och öppna en valfri webbläsare. Testa att koppla upp dig mot valfri hemsida för att försäkra dig om att du har uppkoppling. Får du inte kontakt så har du ett internetproblem i fastigheten och bör forska i vad det beror på. Har du uppkoppling, så hör du av dig till vår support så hjälps vi åt att komma vidare.
Min växelriktare rapporterar ej data till min portal (Sunny Portal eller Kostal Solar Portal)
Omstart av växelriktaren: bryt först AC-brytaren (nätspänning) och därefter DC-brytaren (likspänning) i ca 10 minuter. Normalt sett är både AC- och DC-brytare uppmärkta. Under tiden går du och startar om routern i huset. När detta är gjort startar du växelriktaren igen genom att slå på brytarna i omvänd ordning (ordningen står på gul etikett på solcellsanläggningen). Efter detta är det stor chans att Växelriktaren får kontakt med anläggningen igen. Avvakta ett par timmar!
Inga lampor lyser på min växelriktare
Börja med att göra en omstart av växelriktaren genom att först bryta AC-brytaren (nätspänning) och sen DC-brytaren (likspänning) i ca 12 timmar. Normalt sett är både AC- och DC-brytare märkta. Efter 12 timmar startar du växelriktaren igen genom att slå på brytarna i omvänd ordning (ordningen står på gul etikett på solcellsanläggningen).
Det lyser rött på min växelriktare
Börja med att göra en omstart av växelriktaren genom att först bryta AC-brytaren (nätspänning) och sen DC-brytaren (likspänning) i ca 12 timmar. Normalt sett är både AC- och DC-brytare märkta. Efter 12 timmar startar du växelriktaren igen genom att slå på brytarna i omvänd ordning (ordningen står på gul etikett på solcellsanläggningen).
Min Home Manager/KSEM rapporterar ej till portalen
- Kolla om den lyser rött
- Omstart av den, oftast lättast genom att bryta huvudbrytaren till fastigheten i 10 minuter.
- Reset. OBS! Kontakta oss för instruktioner för detta.
Det är snö på mina solceller, varför producerar inte min solcellsanläggning?
Du har i princip produktion året runt så länge det inte ligger snö på panelerna. Det är helt naturligt att solcellerna inte producerar när det ligger snö på panelerna, men så fort snön försvinner fortsätter anläggningen att producera som den ska igen automatiskt.
Kommun: vi kan inte registrera vår anläggning på portalen.
Förmodligen beror det på att IT-teknikern inte öppnat aktuella portar i brandväggen. Kontakta oss för aktuellt dokument kring detta.
Behöver jag skotta bort snön på taket?
Nej, det behöver du inte. Du har produktion året runt om det inte ligger snö på panelerna. Produktionen vinterhalvåret är så pass mycket mindre att det normalt sett inte lönar sig att skotta, speciellt inte med tanke på den risk det innebär för både din anläggning och för dig.
OBS! Utsätt aldrig dig eller din anläggning för onödiga risker!!
Is/snö delvis
När snön smälter så uppstår ibland felkoder i portalen på grund av ojämn produktion på taket. Normalt är det inget att oroa sig för. När snön smälter så försvinner meddelandena kring detta.
Skall man göra rent paneler om smutsiga eller full av pollen?
Nej, detta är normalt sett inte nödvändigt, då naturen sköter detta själv. Tar inte regnet bort det vid nästa regnväder, så tar snön bort det till vintern. Normalt sett påverkar ett tunt dammlager på panelerna inte så mycket som man tror.
Vart tar elen vägen?
Elen från solcellsanläggningen går alltid i första hand till fastigheten. Först när du inte har ett behov av mer el i fastigheten, så säljer du ut din överskottsel på elnätet.
Varför har jag producerat betydligt sämre än lovat enligt nätägarens elmätare?
Nätägarens elmätare mäter bara din överskottsel. Nätägaren har inte koll på vad du producerar totalt, inte heller hur mycket du använder av solelen i fastigheten. Kollar du på din växelriktares elmätare eller din portal, kan du jämföra denna data med det nätägarens mätare visar, för att få reda på hur mycket du har använt själv av solelen i fastigheten.
Har du en smartmätare av samma fabrikat som växelriktaren, kommer du att se både förbrukning och produktion i samma portal och app och således även hur mycket du säljer ut på nätet.
Sälja elen, teckna avtal
Bland det första du måste göra när din solcellsanläggning är färdiginstallerad, är att teckna ett avtal för försäljning av din överskottsel. Vårt förslag är att väljer ett par olika bolag och ber dem om förslag på avtal/offert och jämför dessa. Du bör lägga ner en timme varje år eller vartannat år för att utvärdera ditt avtal och jämföra med ett par konkurrenter, för att säkerställa att du har ett konkurrenskraftigt avtal.
Förslag elbolag?
Aktuella tips, priser och nöjdhet varierar så hör av dig för aktuella tips.
Varför skall jag välja Nordic Solar?
Vi är ett företag med lång erfarenhet i branschen som startade 2009. Vi har valt vägen med egen personal där erfarenheten stannar i företaget. Vi har även egen behörighet el, egen supportavdelning mm. Vi jobbar bara med de stora kända tillverkarna av solpaneler och växelriktare mm och vi använder oss av en lokalproducerad och egenutvecklad underkonstruktion.
Vilken växelriktare ska jag välja? SMA eller Kostal?
SMA
En av världens största tillverkare av växelriktare för solcellsanläggningar. Den mesta produktionen utförs strax utanför Kassel i Tyskland. En stabil och trevlig produkt med trevliga appar och portaler för övervakning av produktionen.
KOSTAL
KOSTAL Solar Electric grundades 2006 och är en av de ledande tillverkarna av innovativa växelriktare och batterisystem för solcellsanläggningar för privatpersoner och småföretagare.
Kostal är ett tyskt familjeföretag, med den mesta produktionen i Tyskland.
En stabil och trevlig produkt med både appar och övervakningsportaler