Fem tips från Svensk Solenergi för en säker solcellsinstallation!

Vid en solcellsinstallation är det oerhört viktigt att det inte tummas på säkerheten och kvaliteten. Nedan finns fem tips från Svensk Solenergi för att man som kund ska känna sig trygg. Vi lyfter gärna dessa tips då vi vet att med Nordic Solar som din solcellsleverantör kan du vara säkra på att din solcellsinstallation både blir trygg och säker både före, under och efter din solcellsinstallation.

1: Värdera kvalitet vid val av solcellsanläggning

Våra produkter är anpassade för vårt nordiska klimat, då vi arbetar med marknadsledande tillverkare från Europa, såsom Kostal, SMA och Pixii. Våra montageskenor tillverkas i Norge av återanvänd aluminium och takfästena är egenutvecklade och produceras i Töcksfors.

Under installation genomförs arbetet med högsta säkerhet i fokus för våra montörer. I priset ingår antingen byggställning eller skyddsräcke och våra montörer har adekvat utbildning för att säkerställa högsta möjliga trygghet i deras arbete.

2: Ta referenser

Vi har över 3000 solcellsinstallationer i bagaget och nära 15 års erfarenhet av installationer, så det finns gott om referenser, både från BRF och villakunder, samt entreprenad mfl. Med största säkerhet finns en granne i din närhet som redan har anlitat oss.

Vi är medlem i Svensk Solenergi och har certifierade montörer.
Det är bara registrerade elinstallationsföretag som får installera solceller.

3: Anlita ett medlemsföretag med certifierade montörer

Vi är medlem hos och har montörer som är certifierade av Svensk Solenergi, vilket vittnar om att vår verksamhet har lång erfarenhet av högsta kvalitet som ett av Sveriges äldsta i branschen.

Vi är registrerad hos Elsäkerhetsverket och vår auktoriserade elinstallatör säkerställer att allt arbete utförs elsäkert.

Behandla din solcellsanläggning med kärlek – då kommer den leverera mycket solel under lång tid.

www.svensksolenergi.se

4: Be om dokumentation

Vi strävar efter att du som kund ska känna dig trygg både före, under och efter din solcellsinstallation. Efter avslutad installation lämnar vi över en komplett dokumentation av installationen till dig, inklusive snö- och vindlastberäkningar. Det är du som innehavare av solcellsanläggningen som har ansvar för säkerheten av den. Denna dokumentation är viktig för att kunna underhålla anläggningen under sin livstid.

Vi genomför dessutom en egenkontroll av vårt arbete, som du får dokumenterad.

5: Fundera ett extra varv på besiktning

Om du har ett äldre tak, kan det vara en god idé att låta besiktiga det innan du investerar i en solcellsanläggning. En nyinstallerad solcellsanläggning kan komma att sitta uppe i över 30 år. Även om vi hjälper dig genom hela processen, så kan det vara skönt att även ta hjälp av en opartisk besiktningsperson. Välj i så fall en besiktningsperson som är certifierad av Svensk Solenergi, som har stor erfarenhet av solcellsanläggningar.

Läs mer om Svensk Solenergis 5 tips på svensksolenergi.se

Skenor tillverkade av återvunnen aluminium i Norge.
Alla våra montörer går olika säkerhetskurser.
Välj en av Svensk Solenergi certifierad besiktningsperson för din besiktning!