Nu kan Nordic Solar erbjuda Kompletta batterilagringslösningar från Kostal och Nilar.

Sedan många år är Nordic Solar leverantör av växelriktare från Kostal, och tack vare samarbetet mellan Kostal och svenska batteritillverkaren Nilar gällande batterilagerlösningar så kan vi nu även från starten erbjuda Nilars batterier anpassade för Kostals vxl-riktare åt våra svenska återförsäljare och kunder.

Tack vare kombinationen av hybridväxelriktaren från KOSTAL och nickelmetallhydridbatteriet från Nilar kan operatörer av solcellsanläggningar nu räkna med ett säkert, långvarigt och hållbart solcellslagringskoncept för småhus.

Pressrelease från Kostal.
Hagen, 21.04.2021. Med den svenska batteritillverkaren Nilar utökar KOSTAL Solar Electric sin portfölj med ytterligare en kompatibel partner för lagringslösningar. Företagen erbjuder nu ett unikt lagringskoncept som består av hybridväxelriktaren PLENTICORE plus från KOSTAL och batterilagringssystemet från Nilar som bygger på nickelmetallhydridteknik.
De högkvalitativa komponenterna från KOSTAL och Nilar utgör tillsammans en särskilt säker och hållbar lagringslösning som dessutom kan integreras sömlöst i befintliga solcellsanläggningar. Företagen koncentrerar sig särskilt på privata solcellsanläggningar. Lösningen marknadsförs för närvarande i Benelux och Skandinavien. Etablering på ytterligare marknader och en utbyggnad av den nya batteripartnerns serviceinfrastrukturer är under planering.
Frank Henn, VD för KOSTAL Solar Electric GmbH, förklarar: “Vi kan nu erbjuda våra kunder ännu mer oberoende, ytterligare valmöjligheter och flexibilitet tack vare ännu ett pålitligt och säkert lagringskoncept. Med Nilar har vi nu fått ytterligare en kompatibel partner för batterilagringssystem och kan på så sätt kontinuerligt utöka vår portfölj i våra kunders intresse.”
Jan Lundquist, chef för försäljning och marknadsföring på Nilar, påpekar: “Med våra hållbara och tekniskt avancerade lagringssystem vill vi spela en aktiv roll i utformningen av energiomställningen. Genom att samarbeta med KOSTAL kan vi uppfylla de ständigt föränderliga kraven inom solcellsindustrin. KOSTALs höga fokus på kundvärde och innovativa produktstrategi passar utmärkt ihop med Nilars värderingar.”

Nordic Solar Sweden AB
Växel +46 54 14 06 60
Försäljning 0702767012
solel@nordicsolar.se
www.nordicsolar.se

Lämna en kommentar