VILLAINSTALLATION

Solceller för ditt tak

Nordic Solar erbjuder solcellslösningar till de allra flesta typer av villor och fritidshus. Vi är en av de äldsta solcellsinstallatörerna i Sverige har vi en rejäl erfarenhetsbank att använda oss av i hela processen från den första kontakten till färdiginstallerad anläggning.

Vi vet mycket väl vad som krävs av oss för att en solcellsanläggning ska bli riktigt bra och kunna göra sitt jobb på längsta möjliga sikt. Därför kan du som kund lita på att med Nordic Solar som installatör så slipper du hamna i de vanliga fallgroparna och att vi alltid finns tillgängliga för dig även efter att du fått din anläggning levererad. För oss är det av yttersta vikt att våra kunder känner en stor trygghet i sin affär.

Den kanske vanligaste frågan som ställs från våra villakunder gäller lönsamheten i en solcellsanläggning. Priserna på solcellsprodukter har sjunkit stadigt under hela Nordic Solars livslängd, vilket gör att det idag är billigare än någonsin att få en anläggning anpassad efter just dina förutsättningar installerad på ditt hus. Naturligtvis arbetar vi bara med de absolut bästa och driftsäkra produkterna på marknaden. Som privatperson kan du räkna med att anläggningen betalar tillbaka de investerade pengarna på 10–15 års tid, under den tiden kan du som ägare luta dig tillbaka i vetskapen om att solens strålar hjälper till att sänka dina elkostnader. En solcellsanläggning är nämligen underhållsfri då den är fri från rörliga delar och därav okänslig för slitage.

1. Första kontakten

Vid första kontakten handlar frågeställningarna ofta om förutsättningar, kostnader, produktion, investeringsstöd och liknande. Vi hjälper er med de svar ni behöver för att komma vidare i processen.

2. Val av lösning

Baserat på era önskemål och förutsättningar samt våra erfarenheter från olika typer av solcellsinstallationer på tak och mark offererar vi en anläggning.

3. Installation

Planering och genomförande samordnas noggrant med er som beställare. Alla nödvändiga kontakter med er elnätsägare sköts av oss. Arbetet utförs alltid under ledning av vår egen, fast anställda personal.

4. Leverans

Tack vare att vi lagerhåller solceller, växelriktare och infästningar till de flesta taktyper kan vi leverera med kort framförhållning. Materialleverans sker oftast i samband med installation.

5. Överlämning

När anläggningen är klar går vi igenom med er hur den fungerar och vad som är viktigt att tänka på för en lång och problemfri elproduktion.

6. Support

Om problem uppstår har du tillgång till vår kunniga personal som ofta kan bistå dig direkt på telefon. Skulle det visa sig att du behöver hjälp på plats har vi tekniker och installatörer tillgängliga på flera platser i Syd- och Mellansverige.

Grön teknik

Sedan den första januari 2021 så finns det ett särskilt skatteavdrag riktat mot privatpersoner som gäller vid installation av grön teknik i hemmet. Avdraget omfattar nätanslutna installationer av solceller, elbilsladdare och batterilager. Avdraget görs direkt på fakturan från oss, vilket innebär minimalt med krångel med ansökningsblanketter och väntetider för dig som kund. Tack vare avdraget blir tiden som din anläggning kräver för att betala tillbaka dess installationskostnad än kortare, vilket gör din investering ännu bättre.

Efter att du varit i kontakt med oss och du får din offert så finner du direkt priset för din installation vid utnyttjande av avdraget, enklare blir det inte.

Välkommen att kontakta oss!

312e33048045e157ea36a31427f545
vxlnorge

Kvalitét och driftsäkerhet

Kvalitet och driftsäkerhet går hand i hand med pris
När vi offererar och projekterar våra anläggningar går kvalitet och driftsäkerhet före pris. Vi jobbar med de marknadsledande tillverkarna av växelriktare i Europa - SMA, Kostal, Ferroamp och Enequi. Att enbart producera ström med hög verkningsgrad klarar många fabrikat. Men med 25-års perspektiv måste växelriktaren vara robust byggd för att klara temperaturväxlingar. Andra viktiga frågor är datasäkerhet samt störningsfrihet. Uppkopplade växelriktare exponerar det lokala nätverket för eventuella intrång. Växelriktaren med hela dess kablage får inte generera elektromagnetiska fält (EMC) som stör annan elektronisk utrustning. Optimerare är en komponent som vi av erfarenhet vet kan generera elektromagnetiska fält och därmed störa.

 

REFERENSER

En lyckad solcellsinstallation på villa ställer höga krav på såväl estetik som funktion. Stor vikt läggs vid att maximera solelproduktionen på relativt liten yta och samtidigt uppnå en estetiskt tilltalande installation. Med vår långa erfarenhet och expertkunskap, samt ett brett utbud av takinfästningar, solpaneler, växelriktare och annan kringutrustning kan vi oftast överträffa våra kunders förväntningar på båda dessa områden.

bddc5552fbdb964f1d3faea95ab8e5

Effekt: 10kW
Elproduktion: ca 10 000kW/år
Solcellsmoduler: Trina Solar 375Wp
Växelriktare: SMA STP 10.0
Takyta: ca 46m2
Driftsatt: 2021
Beställare: Privat

Villa - Hammarö

eaaa5eac09137f9089817117319917

Effekt: 11kW
Elproduktion: ca 11 000kWh/år
Solcellsmoduler: Q-Cells 375W
Växelriktare: SMA STP10.0
Takyta: ca 53m2
Driftsatt: 2021
Beställare: Privat

Villa - Karlstad

FÖRDELAR MED SOLCELLER

Ekonomiskt

 • Lång livslängd
 • Ökar värdet på din byggnad
 • Gratis energikälla
 • Minimalt underhåll
 • Beprövad teknik
 • 25 års effektgaranti
 • Du kan tjäna pengar på din överskottsel

Miljövänligt

 • Du gör en insats för klimatet
 • Förnybar energikälla
 • Avger inga föroreningar vid elproduktionen
 • Kisel är det näst vanligaste grundämnet i jordskorpan

Estetiskt

 • Inga nya markområden behövs, solkraft kan exploateras i befintlig bebyggelse utan att det stör.
 • Luktar inte
 • Tekniken är tyst
SMA-EV-Charger-6040

Ladda bilen med solel.

Vi jobbar med flera lösningar för elbilsladdning, dels för din villa, brf eller företag. Våra lösningar har det gemensamt att de kan styras efter solcellsanläggningens produktion om man så önskar. Vill du använda mer av elen som dina solceller producerar, samt ladda billigare, snabbare och minska ditt klimatavtryck? Då har vi en helhetslösning för elbilsladdning till dig!
Helhetslösning, installation av laddlösningen i samband med er solcellsinstallation, du kan i praktiken se solcellsproduktion, elförbrukning, hembatteri och din elbilsaddare i samma app.
Läs mer här!

Energilager

Privatpersoner, företag och organisationer möjlighet att installera energilager för att tillgodose de egna behoven och då är det nästan alltid fråga om batterier. På senare år har det kommit fram flera producenter av högkvalitativa batterier avsedda för installation i fastigheter där vi på Nordic Solar har allierat oss med de främsta och skaffat oss mängder av erfarenhet av installation och produkter. Primärt erbjuder vi batteriinstallationer i kombination med våra solcellsanläggningar, vilket ger mycket bra funktionalitet, men det förekommer även att vi installerar enbart batterier som då har till uppgift att tillhandahålla extra effekt vid exempelvis elbilsladdning eller back-up vid strömavbrott.
Läs mer här!

Energilager-Kostal
Visualisering

Visualisering

Genom att välja från vårt sortiment av tillbehör kan du förstärka mångsidigheten och optimera övervakningen. Välj bland det stora utbudet av övervakning och visualisering från tillverkare som SMA, Kostal, Hvg och Solarfox.