SOLCELLSINSTALLATION FÖR VILLA

Solceller för ditt tak

Nordic Solar erbjuder solcellslösningar till de allra flesta typer av villor och fritidshus. Vi är en av de äldsta solcellsinstallatörerna i Sverige har vi en rejäl erfarenhetsbank att använda oss av i hela processen från den första kontakten till färdiginstallerad anläggning.

Vi vet mycket väl vad som krävs av oss för att en solcellsanläggning ska bli riktigt bra och kunna göra sitt jobb på längsta möjliga sikt. Därför kan du som kund lita på att med Nordic Solar som installatör så slipper du hamna i de vanliga fallgroparna och att vi alltid finns tillgängliga för dig även efter att du fått din anläggning levererad. För oss är det av yttersta vikt att ni som är våra kunder känner en stor trygghet i er affär.

Den kanske vanligaste frågan som ställs från våra villakunder gäller lönsamheten i en solcellsanläggning. Priserna på solcellsprodukter har sjunkit stadigt under hela Nordic Solars livslängd, vilket gör att det idag är billigare än någonsin att få en anläggning anpassad efter just dina förutsättningar installerad på ditt hus. Naturligtvis arbetar vi bara med de absolut bästa och mest driftsäkra produkterna på marknaden. Som privatperson kan du räkna med att anläggningen betalar tillbaka de investerade pengarna på 10–15 års tid, under den tiden kan du som ägare luta dig tillbaka i vetskapen om att solens strålar hjälper till att sänka dina elkostnader. En solcellsanläggning är i princip underhållsfri, då det inte finns några rörliga delar som ska underhållas eller kan gå sönder.

1. Första kontakten

Vid första kontakten går vi igenom dina frågor kring förutsättningar, kostnader, vad du tjänar, produktion, skatteavdrag för grön teknik mm.

2. Val av lösning

Därefter får du en offert på en anläggning som är baserad för dina förutsättningar och önskemål samt på våra erfarenheter från olika typer av solcellsinstallationer på tak och mark.

3. Installation

All planering samordnas noggrant tillsammans med dig. Vi levererar oftast materialet i samband med installation och arbetet utförs alltid under ledning av vår personal. 

4. Driftsättning

Alla nödvändiga kontakter med din elnätsägare sköter vi om. 

När du tecknat avtal med ett elhandelsbolag kan du ta betalt för ditt elöverskott.  Har du rätt till skattereduktion, begär du detta i din inkomstdeklaration.

5. Överlämning

När anläggningen är installerad och klar, går vi tillsammans igenom hur den fungerar och vad som är viktigt at tänka på för en lång och problemfri elproduktion.

6. Support

Om problem skulle uppstå, har du tillgång till vår kunniga personal som i första hand bistår dig direkt på telefon. Skulle det visa sig att du behöver hjälp på plats hos dig, har vi tekniker och installatörer tillgängliga för ett besök.

Hur funkar det?

En nätansluten solcellsanläggning består framför allt av solcellspaneler och växelriktare. Solcellerna omvandlar energin i solinstrålningen till likström. Då
de flesta apparater i vårt elnät använder växelström, omvandlar växelriktaren likströmmen till växelström innan den används som hushållsel. All el som inte
nyttjas av i hushållet levereras ut på elnätet.

Hur mycket el får man?

Med en huvudsäkring på 16A kan du ha en solcellsanläggning på ca 11kW. För detta behöver du en takyta på 70 kvm. Detta ger en elproduktion på ca 10000 kWh/år med ett skuggfritt tak i söderläge.

Grön teknik och förmånlig finansiering

Avdrag för grön teknik
Sedan januari 2021 så finns det ett särskilt skatteavdrag riktat mot privatpersoner som gäller vid installation av grön teknik i hemmet. Avdraget omfattar nätanslutna installationer av solceller, elbilsladdare och batterilager och görs direkt på fakturan från oss. Det innebär minimalt med krångel med ansökningsblanketter och väntetider för dig som kund. Tack vare avdraget blir tiden som din anläggning kräver för att betala tillbaka dess installationskostnad än kortare, vilket gör din investering ännu bättre.

Du ser priset för din installation direkt i din offert ifrån oss vid utnyttjande av avdraget, så enklare blir det inte.

312e33048045e157ea36a31427f545
vxlnorge

Kvalitet och driftsäkerhet

Kvalitet och driftsäkerhet går hand i hand med pris
När vi offererar och projekterar våra anläggningar går kvalitet och driftsäkerhet före pris. Vi jobbar med de marknadsledande tillverkarna av växelriktare i Europa - SMA, Kostal, Ferroamp och Enequi. Att enbart producera ström med hög verkningsgrad klarar många fabrikat. Men med 25-års perspektiv måste växelriktaren vara robust byggd för att klara temperaturväxlingar. Andra viktiga frågor är datasäkerhet samt störningsfrihet. Uppkopplade växelriktare exponerar det lokala nätverket för eventuella intrång. Växelriktaren med hela dess kablage får inte generera elektromagnetiska fält (EMC) som stör annan elektronisk utrustning. Optimerare är en komponent som vi av erfarenhet vet kan generera elektromagnetiska fält och därmed störa.

REFERENSER

En lyckad solcellsinstallation på villa ställer höga krav på såväl estetik som funktion. Stor vikt läggs vid att maximera solelproduktionen på relativt liten yta och samtidigt uppnå en estetiskt tilltalande installation. Med vår långa erfarenhet och expertkunskap, samt ett brett utbud av takinfästningar, solpaneler, växelriktare och annan kringutrustning kan vi oftast överträffa våra kunders förväntningar på båda dessa områden.

Lena Rihem

Effekt: 18,6 kW
Toppeffekt:
 18,6 kWp
Elproduktion: 16500 kWh/år
Solcellspaneler: Q-Cells 345W
Växelriktare: SMA STP 15000 TL-30
Takyta: ca 98 kvm
Driftsatt: 2022
Beställare: Privat

Villa - Sunne

Irvi Johansson

Effekt: 11 kW
Elproduktion: 9800 kWh/år
Solcellspaneler: Q-Cells 345W
Växelriktare: Kostal Plenticore Plus 8,5
Takyta: ca 58 kvm
Driftsatt: 2022
Beställare: Privat

Villa - Karlstad

FÖRDELAR MED SOLCELLER

Ekonomiskt

 • Lång livslängd
 • Ökar värdet på din byggnad
 • Gratis energikälla
 • Minimalt underhåll
 • Beprövad teknik
 • 25 års effektgaranti
 • Du kan tjäna pengar på din överskottsel

Miljövänligt

 • Du gör en insats för klimatet
 • Förnybar energikälla
 • Avger inga föroreningar vid elproduktionen
 • Kisel är det näst vanligaste grundämnet i jordskorpan

Estetiskt

 • Inga nya markområden behövs, solkraft kan exploateras i befintlig bebyggelse utan att det stör.
 • Luktar inte
 • Tekniken är tyst
SMA-EV-Charger-6040

Ladda bilen med solel.

Vi jobbar med flera olika lösningar för elbilsladdning i samband med er solcellsinstallation; både för villa, brf och företag. Våra lösningar har det gemensamt att de kan styras efter solcellsanläggningens produktion, om man så önskar. Vill du använda mer av elen som dina solceller producerar, samt ladda billigare, snabbare och minska ditt klimatavtryck? Då har vi en helhetslösning för elbilsladdning till dig!

Och via en app kan du i praktiken se både solcellsproduktion, elförbrukning, hembatteri och din elbilsladdning.
Läs mer här!

Energilager

Både privatpersoner, företag och organisationer har möjlighet att installera ett energilager för att tillgodose de egna behoven och då är det nästan alltid fråga om batterier. På senare år har det kommit fram flera producenter av högkvalitativa batterier avsedda för installation i fastigheter. Vi på Nordic Solar har allierat oss med de främsta och skaffat oss mängder av erfarenhet av installation och produkter. Primärt erbjuder vi batteriinstallationer i samband med våra solcellsinstallationer, vilket ger mycket bra funktionalitet, men det förekommer även att vi installerar enbart batterier som då har till uppgift att tillhandahålla extra effekt vid exempelvis elbilsladdning eller back-up vid strömavbrott.
Läs mer här!

Energilager-Kostal
Visualisering

Visualisering

Genom att välja från vårt sortiment av tillbehör kan du förstärka mångsidigheten och optimera övervakningen. Välj bland det stora utbudet av övervakning och visualisering från främst tyska och svenska tillverkare.

Läs mer här!