Våra villakunder har börjat passera 100000 kWh!

Det är dags att slå en signal till en av våra trogna kunder Ingrid Erlingson som bor i Åslanda, Årjäng. Hon installerade sin anläggning under 2014 och passerade under fjolåret 100000 kWh i elproduktion, vilket är fantastiskt roligt! 

-Jag installerade de första solcellspaneler runt midsommar det året på villan och fortsatte sen att installera på garagetaket under hösten, berättar Ingrid. Så om vi räknar från årsskiftet 2015 har jag producerat egen solel i snart åtta år! 

Det är inte många företag i solelbranschen som, precis som vi, kan stoltsera med villakunder som passerat 100000 kWh i produktion! Det visar också på att det vi har levererat sedan 2009 har högsta kvalitet och att våra kunder både för 14 år sedan och om 14 år kan känna sig trygga i sitt val av oss.

En värmländsk sol(skens)historia 

På den tiden var hon den som hade flest paneler i Årjängs kommun. Men har man jobbat med miljö och hälsa i över tio år och inspirerats efter att ha läst gamla handlingar från Länsstyrelsen och ett studiebesök på Glava Energy Center var det ingen tvekan. Solpaneler skulle Ingrid ha och värmländskt skulle det vara. Efter att ha tagit in ett par offerter och bollat med den lokala energirådgivaren i kommunen var det så dags att lägga en beställning. Panelerna kommer från gamla solcellsfabriken i Glava och installationen, ja den gjorde vi på Nordic Solar. 

-Jag var bland de första som installerade solcellspaneler på mina tak så jag är definitivt en pionjär! Och några år senare var det läge för att satsa på batterier, och då var jag bland de första att installera det med. 

13000 värmländska sol-kWh per år 

Hon har en skärm i köket för att ha koll på produktionen, men har valt att inte ladda ner appen i mobilen. 

-Man vill ju inte bli fanatisk, säger hon med ett skratt! 

Anläggningen producerar i snitt 13000 kWh varje år. Elen används både i villan på 130 kvm, i varmförrådet på 80 kvm och i en stor verkstad som är uppvärmd till 15 grader. Hela anläggningen betalade den sig för några år sedan, så numera kostar elen enbart de fåtal elfakturor som ibland inkommer under de mörka vintermånaderna.

-Nu skulle jag vilja ha fler solcellspaneler, eftersom jag har stora gärden att nyttja, men då måste jag säkra upp mer, bygga om elskåpet och byta eller köpa till växelriktare, så det får nog vara. Jag får vara nöjd med det jag har. 

Att anlita Nordic Solar har hon varit jättenöjd med. De problem som uppstod i början, fixades snabbt och smidigt.  

-Ni har alltid varit så artiga och hjälpsamma och fixat det som behövde fixas med. Det är väldigt skönt att ni har funnits nära här i Värmland under alla år, om jag skulle behöva mer hjälp någon mer gång. Än har det dock inte behövs! 

Lämna en kommentar