Vi söker en HR-chef

Om tjänsten

I rollen som HR-chef kommer du att vara en nyckelspelare i Nordic Solars fortsatta tillväxtresa.

Som HR-chef ansvarar du för hela HR-processen vilket innebär ansvar för:

  • strategisk kompetensförsörjning. Du säkerställer att vi attraherar, behåller och utvecklar medarbetare utifrån framtagen strategi samt genomför och utvecklar våra processer för rekrytering och on-boarding.
  • att utveckla, effektivisera och digitalisera våra HR-processer och förändringsleda utifrån ett HR-perspektiv.
  • att utforma tydliga rollbeskrivningar och stötta chefer i att formulera mål för att kunna mäta och utveckla våra medarbetare.
  • att skapa engagerade medarbetare och rätt kultur. Du genomför mätningar, analyserar utfall samt föreslår och implementerar förbättringsåtgärder.
  • att identifiera utbildnings- och utvecklingsbehov utifrån framtagen strategi och utforma kompetensutveckling, inklusive ledarutveckling.
  • att i nära samarbete med marknad bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke.
  • systematiskt arbetsmiljöarbete och rehabiliteringsfrågor med stöd av företagshälsovård.
  • att genomföra och utveckla vår process för off-boarding.

Rollen innebär att du är ett proaktivt HR-stöd i såväl operativa som strategiska HR-frågor till samtliga chefer. Du är också ett arbetsrättsligt stöd samt ansvarar för lönebildning såväl som för samverkan och förhandlingar med våra fackliga parter.

Om dig

Att du är engagerad, framåtlutad och schysst är självklarheter, men för att lyckas som HR-chef hos oss behöver du också ha erfarenhet av strategiskt arbete och vara van att jobba digitalt. Du är trygg i dig själv och i din kompetens, och du har en stark kommunikativ förmåga som gör att du skapar och behåller förtroendefulla relationer med medarbetare, chefer och fackliga representanter. Du värdesätter samverkan och dialog och bygger förtroende på ett självklart och jordnära sätt.

Du har ett genuint intresse av att förstå affären och hur HR bidrar till den och är en person som kan och vill kavla upp ärmarna samtidigt som du tar strategiska beslut.

Du är bekväm med och van vid att leda förändringsarbete och digitalisering utifrån ett HR-perspektiv och utmanar gärna strukturer och arbetssätt för att skapa en verksamhet som levererar.

Sist men inte minst har du en gedigen kunskap i arbetsrätt och kollektivavtal och erfarenhet av förhandling.

Som HR-chef har du en viktig plats i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av att jobba som HR-chef, gärna inom liknande branscher. Erfarenhet av ledningsgruppsarbete och HRM-system/HR core system är meriterande.

Om oss

Nordic Solar är ett energiföretag med både rötter och ägande i Värmland. Vi är en helhetsleverantör som erbjuder hållbara energilösningar inom solel och batterilagring till kunder som älskar hållbarhet och bra affärer. Vårt erbjudande sträcker sig från villa till solpark och vi är en partner såväl före, under som efter installation. Vi är en av de mest erfarna solcellsinstallatörerna i Sverige och har en rejäl erfarenhetsbank att tillgå. Med egenanställda och engagerade medarbetare erbjuder vi trygga installationer med hög kvalité. Vi närmar oss 80 medarbetare på våra kontor i Värmland och Norge och vi förser vi hela Mellansverige och Osloregionen med solel och batterilagring.

Med andra ord, vi erbjuder ett välmående bolag med god tillväxt och schyssta kollegor.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Johanna Högeryd på telefon 072-3102972.